HOME GOLF ARRANGEMENTEN
Golf in Drenthe
Golf in Friesland
Golf in Gelderland
Golf in Limburg
Golf in Noord-Brabant
Golf in Noord-Holland
Golf in Overijssel
Originele golfarrangementen
Zoek arangement

Top : golfbaan : golfbaan in Brabant : Page 2

Links:
Aan de zuidzoom van 's-Hertogenbosch ligt één van mooiste golfaccommodaties in de wijde regio. Uniek gelegen tussen Pettelaarpark (Provinciehuis Noord Brabant) en de A2 biedt Golf Parc de Pettelaar u alles wat golf zo mooi maakt. Als beginnend liefhebber of als geoefend speler. Privé of met uw zakenrelaties. Negen markante holes, een machtige verlichte driving range en een bourgondisch clubhuis vormen de elementen van dit centrum.
In een schitters brabants landschap op het Landgoed "de Utrecht" te Esbeek zijn een volledige 18-holes golfbaan en een driving-range met oefenfaciliteiten (zoals een oefengreen, oefenbunker, chip- en pitch-area en een par-3 baan) naar ontwerp van golfbaanarchitect Alan Rijks aangelegd.
De Golfclub Rosmalen is opgericht op 20 maart 1992. Aanvankelijk begon de club met 6 holes en een drivingrange op en rond de grasvelden van de Mixed Hockeyclub Rosmalen. Daarbij kon tevens gebruikt gemaakt worden van het clubhuis van de hockeyclub. In de loop der tijd kon de accommodatie verbeterd en uitgebreid worden. Thans beschikt de vereniging over 9 holes par-3, een drivingrange en een eigen clubhuis.
Golffaciliteiten - 9 holes golfbaan - oefenaccomodatie - openingstijden - bezoekers/greenfee
De Noord-Brabantsche Golfclub Toxandria werd op 5 juli 1928 opgericht en was daarmee de eerste in Brabant en Limburg. . In de herfst van 1928 begon Copijn uit Groenekan met de aanleg naar het ontwerp van baanarchitect J.F.Morrison. Hij was lid van de toonaangevende maatschap van Colt, Allison en Morrison, en ontwierp negen mooie holes voor de ruim 43 aangekochte hectares, voornamelijk woeste zandgrond met heide. De baan werd op 14 september 1929 geopend.
Omlijst in een sfeer van Brabantse gastvrijheid biedt de baan (76 ha) ieder type golfer alle mogelijkheden voor een uitdagende en plezierige ronde golf. Golfpark Almkreek is sinds het jaar 2000 in het bezit van het A-status predicaat van de Nederlandse Golf Federatie en heeft de beschikking over een 18 holes golfbaan (ontwerp van A. Rijks), een 14 holes par 3 /par 4 baan, een verlichte en deels overdekte drivingrange en uitgebreide oefenfaciliteiten voor beginner en gevorderde.
Golfwinkel met vestigingen in Brabant en Noord-Holland


Verwante rubrieken:
  • golfbaan


  • Vorige 7 links!
    Home | Uw site toevoegenAls startpagina!