Menu
Golfweekend / Limburg

Golfen Heuvelland

Bent u een liefhebber van natuur en slaat u graag een balletje op de golfbaan? Dan is het golfen in het Heuvelland echt iets voor u! In het Heuvelland vindt u verschillende uitdagende golfbanen met een prachtig uitzicht op het Zuid-Limburgse heuvellandschap. En wilt u na een dagje golfen even iets anders doen? Dan leent het prachtige landschap zich perfect voor een mooie wandeling of fietstocht in de natuur!

Waarom golfen?

Ik kan u een aantal redenen opnoemen waarom golfen zo leuk en populair is. Golfen in het Heuvelland doet u lekker in de buitenlucht en dat kan voor niemand kwaad. Even lekker een frisse neus halen en genieten van de natuur om u heen. Daarnaast is golfen een flexibele sport en hangt er een relaxte sfeer op de baan. Er zijn zowel jongeren als ouderen te vinden en dat maakt het nou ook zo bijzonder. Ook is het dé perfecte manier om uw hoofd even helemaal leeg te maken. Uw gedachten verzetten en even helemaal nergens aan denken, kan een zeer positieve werking hebben op onze mentale gesteldheid. Daarnaast zal het ook bijdragen aan een goede slaaprust.

golfen in limburg

Golftrip organiseren

Bent u deze keer aan de beurt om jullie golftrip te organiseren? Er zijn een aantal belangrijke aspecten die hierbij komen kijken. Bijvoorbeeld een datum plannen, een budget afspreken, de locatie bepalen, hoeveel nachten en hoeveel greenfees willen jullie graag? Dit zijn allemaal factoren waar u rekening mee moet houden en die vooraf afgesproken moeten worden voordat jullie kunnen gaan golfen in het Heuvelland. Hierbij help ik u graag een handje door middel van een handige stappenplan.

Stap 1 – Met wie gaan jullie golfen in het Heuvelland?

Gaat u vaak met dezelfde groep golfen, heeft u een vaste golfpartner of vindt u het leuk om ook eens een keer een nieuwe introducé mee te nemen? Bedenk vooraf goed met wie u wilt gaan golfen in het Heuvelland zodat u met hen de volgende stappen kunt gaan bespreken. Het plannen van jullie golftrip kan nu echt van start gaan!

Stap 2 – Een datum bepalen

Deze stap is vaak het moeilijkst en het is dan ook fijn om deze zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Iedereen heeft zo zijn eigen verplichtingen. Bijvoorbeeld een sport, een drukke baan, kinderen, familieverplichtingen en ga zo maar door. Zorg ervoor dat u ruim van te voren een datum plant zodat deze ook vroegtijdig bekend is bij de groep en er geen andere dingen meer tussen kunnen komen. Op het internet zijn hier hele handige tools voor te vinden, denk bijvoorbeeld aan een datum prikker.

Belangrijk is dat de knoop een keer doorgehakt moet worden. Anders blijft u maar aan het schuiven met de datum en wordt het golfuitje alleen maar uitgesteld, dat is natuurlijk heel erg zonde. Heeft u een datum gepland? Super, het moeilijkste gedeelte is achter de rug!

kalender

Stap 3 – Aantal nachten en greenfees

Ook is het handig om vooraf te bespreken hoeveel nachten jullie willen verblijven. Gaat het om 1 nachtje of maken jullie er een heel weekend van? Daarnaast moet er besproken worden hoeveel greenfees jullie wensen. U zou ervoor kunnen kiezen om één keer te gaan golfen maar wellicht is het ook leuk om meerdere keren te golfen. De eerste keer kunt u weer even inkomen en wanneer u de tweede greenfee gaat spelen, probeert u uw persoonlijke score te verbeteren tijdens het golfen in het Heuvelland. Nog leuker zou zijn als u op twee verschillende banen speelt, des te meer uitdaging!

Stap 4 – Het budget voor het golfen in het Heuvelland

We kunnen niet bij elkaar in de portemonnee kijken en ook niet iedereen heeft hetzelfde bedrag te besteden. Voor de een is bijvoorbeeld € 150 geen probleem maar de ander kan het eigenlijk niet missen. Spreek daarom goed met elkaar af wat jullie aan het golfuitje willen uitgeven. Wees wel duidelijk naar elkaar en niet vaag zoals ”als het maar niet te duur is”. Vaak zult u dan zien dat degene die dit gezegd heeft, het achteraf toch te duur vindt. Heeft u net zoveel tijd gestoken in het zoeken van een leuk arrangement voor het golfen in het Heuvelland en dan gaan de plannen niet door, ontzettend zuur. Zoals ik al aangaf, wees daarom duidelijk naar elkaar en spreek concrete bedragen met elkaar zodat iedereen er ruim van tevoren van op de hoogte is wat het gaat kosten en wat voor bedrag er eventueel opzij gelegd moet worden.

Daarnaast is het belangrijk om duidelijk te krijgen waarvoor het budget dan is. Alleen voor het verblijf of voor het totaalpakketje met eten en greenfees erbij. Nu alle stappen zijn doorlopen, is het tijd om naar de mogelijkheden te kijken voor het golfen in het Heuvelland!

golfen gelderlandGolfen in het Heuvelland

Tijdens het golfen in het Heuvelland zijn er prachtig golfbanen te vinden met veel uitdaging door het heuvelachtige landschap.  Er wordt hier graag gespeeld door de fanatieke golfers en hier zult u dan ook een groot deel van de Nederlandse golfbanen vinden. Van alle golfbanen in Nederland vindt u de banen met hoogteverschil veelal in Zuid-Limburg. Door het hoogteverschil zijn deze banen zeer uitdagend en waarschijnlijk anders dan bij uw eigen golfclub. Voor het overnachten in de buurt kunt u ook terecht bij diverse kastelen, landgoederen en mooie hotels.

Rijk van Margraten

In Zuid-Limburg is natuurlijk veel hoogteverschil te vinden en dat zult u dan ook merken aan deze baan. Het hoogteverschil is 50 meter wat elke hole erg afwisselend maakt. Daarnaast kunt u ook oefenen op de 9-holes short baan of culinair genieten in het clubhuis.

golfen in limburg

Het Hoenshuis

Als u op zoek bent naar een echte uitdagende baan dan kunt u hier terecht. Door de glooiende fairways, bomen, vijvers, beken en baanlengte zal u hier op u best moeten spelen. De 18e hole noemen ze ook wel ’18e van Hoenshuis’ waarbij u echt moet laten zien hoe goed u kunt golfen.

Golfen in het Heuvelland bij de Brunssummerheide

Deze baan is echt uniek door de grote, deze golfbaan telt maar liefst 45 holes waarvan 27 op championship niveau. Naast het hoogteverschil is er veel diversiteit door naald en loofbomen en de vele waterpartijen. Wilt u liever oefenen en uw slag verbeteren dan kunt u er ook voor kiezen om mee toe doen met een golfclinic. Dit kan ook erg leuk zijn wanneer u iemand mee neemt die net begonnen is met golfen.

De Zuid-Limburgse golf & Country club Wittem

Deze baan gelegen in Zuid-Limburg is in 2018 gerenoveerd waardoor de baan in topconditie is. Deze baan heeft 2 verschillende kanten, zo kunt u golfen in een bosrijke omgeving tijdens de eerst 9 holes. vanaf hole 10 golft u op het heuvellandschap met prachtig uitzicht en diverse waterpartijen hier zal u dan ook het hoogteverschil goed merken.

International golf Maastricht

Als u bij deze golfclub geen uitdaging weet te vinden, wordt het wel erg lastig. Er is namelijk keuze uit 3 verschillenden banen. Het ligt op de grens van Nederland en België waardoor de ervaring echt uniek wordt. Speel op de Championship course wat een van de hoogst gelegen banen is van Nederland. Hier heeft u dan ook uitzicht over Nederland en België wat het plaatje helemaal compleet maakt. De Maastrichtsche baan bestaat uit 9 holes. Deze holes zijn korter waardoor het binnen 2 uur te lopen is. Voor de beginnende golfer kan die voor meer plezier geven in het spel.

Wat kunt u nog meer doen naast golfen in het Heuvelland?

Het Heuvelland is niet alleen geschikt voor een fantastisch golfweekend in de natuur, maar het landschap is ook uitstekend te ontdekken per fiets of tijdens een mooie wandeling. Het landschap is bekroond met maar liefst vijf sterren. Tevens wordt het landschap vormgegeven door nostalgische dorpjes en authentieke stadjes. Daarnaast geniet u hier van prachtige panorama’s en ziet de schaapjes grazen in het gras. Wilt u even tot rust komen? Dit kan bij een van de vele terrasjes in Zuid-Limburg waar u geniet van een lekkere kop koffie, een uitgebreide lunch of smaakvol diner. 

Over een ding zijn wij het eens; bij het Heuvelland denkt men aan wandel- en fietsgebieden, bossen en oneindige weilanden. Kom in het vijf sterren landschap tot rust langs het water van de Geul en de Gulp. Tijdens uw verblijf in Zuid-Limburg zult u verrast worden door de prachtige vergezichten, holle wegen en vakwerkboerderijen. Kortom, het Heuvelland is voor zowel jong als oud een ware ontdekkingstocht. Of u nu gaat golfen, wandelen of fietsen. 

Tip: bekijk ook eens dit uitgebreide artikel over Wandelen Heuvelland.

TOP 5 Golfarrangementen in het Zuid-Limburgse Heuvellandschap

Offerte op maat

Heeft u een mooi golfarrangement gevonden maar wilt u iets aanpassen? Heeft het arrangement één greenfee maar wilt u er graag twee of meerdere? Wilt u meer overnachtingen boeken dan het arrangement aangeeft? Dat is allemaal geen probleem. De arrangementen zijn geheel naar wens aan te passen. Onze medewerkers van de afdeling reserveringen helpen u graag met het boeken van een golftrip om maat. Zo kunt u optimaal genieten als u gaat golfen in het Heuvelland in Zuid-Limburg!

Neem gerust contact met ons op via 088-5405830.

telefoon

Met recreatieve groet,

Kayleigh Stark
Recreatief.nl / Golfweekend.nl