Menu
Informatief

Leuke weetjes over golf

Leuke weetjes over golf

Golfen is een heerlijke sport waarbij de kleinste marges en statistieken erg belangrijk zijn. Elke millimeter kan belangrijk zijn bij een golfslag. In deze blog lees je leuke weetjes over golf!

  1. Hole-in-one: Het is een opwindend moment voor elke golfer om een hole-in-one te slaan, waarbij de bal rechtstreeks in de hole belandt vanaf de afslagplaats. Hoewel het een zeldzame gebeurtenis is, wordt geschat dat ongeveer één op de 12.500 golfslagen resulteert in een hole-in-one. Het exacte aantal hole-in-ones per jaar varieert, maar schattingen wijzen op enkele duizenden over de hele wereld.
  2. Golfbal: Een traditionele golfbal heeft 336 tot 392 dimples (putjes) op het oppervlak. Deze dimples helpen de bal stabiel te vliegen en verminderen de luchtweerstand, waardoor de bal verder kan reizen
  3. Golf als Olympische sport: Golf maakte een comeback als Olympische sport tijdens de Olympische Zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië. Het was voor het eerst sinds 1904 dat golf op het olympische programma stond.
  4. Langste golfschot: Het record voor het langste gedocumenteerde golfschot staat op naam van de professionele golfer Mike Austin. In 1974 sloeg hij een bal die maar liefst 515 yards (470 meter) ver reisde.

Golfbanen

Een belangrijk onderdeel van het golfen, zijn natuurlijk de golfbanen. Bij deze dus een aantal leuke weetjes over golf banen:

  1. Er zijn meer dan 34.000 golfbanen over de hele wereld. Landen zoals de Verenigde Staten, Schotland, Japan en Canada hebben een het grootste aantal golfbanen.
  2. Langste hole ter wereld: De langste hole ter wereld bevindt zich op de Gunsan Country Club in Zuid-Korea. Hole 7 van deze baan is maar liefst 1.097 meter lang, waardoor het een par 7-hole is. Iets dichterbij huis in Duitsland, vindt je een par 6  van maar liefst 740 meter. Tijdens dit luxe golfarrangement in Duitsland kunt u op deze bijzondere golfbaan spelen!
  3. De oudste golfbaan ter wereld: De oudste golfbaan die nog steeds in gebruik is, is de Old Course in St. Andrews, Schotland. Deze baan werd opgericht in 1552 en wordt nog steeds regelmatig gebruikt voor belangrijke golftoernooien.

Een van de belangrijkste weetjes over golf

  1. Golfsport en gezondheid: Golfen kan een geweldige vorm van lichaamsbeweging zijn. Het wandelen over de golfbaan en het slaan van de bal dragen bij aan de cardiovasculaire gezondheid, verbeteren de spierkracht en helpen stress te verminderen.

Wilt u meer leuke informatieve blogs lezen over golf? Neem dan eens een kijkje op Golfgids.nl