Menu
Informatief / Redactie TIP

Golfen als een pro met deze GOLF TIPS!

Heeft u al veel ervaring met golfen maar lukt het maar niet om die ene persoon te verslaan? Wellicht gaan deze tips u helpen om die persoon toch te verslaan en word een echt golf pro!

Tip 1: Heel veel oefenen

Beter worden in golfen kan eigenlijk alleen door het heel vaak te doen en te oefenen om je techniek te verbeteren. Begin bijvoorbeeld met regelmatig ballen te slaan op de driving range hierdoor word je goed warm en helpt om consistentie in je slag te krijgen. Een goede manier omdat te oefenen is 3 ballen klaar leggen op de driving range en probeer naar een bepaald punt te mikken en kom daar zo dicht mogelijk in de buurt, het klinkt heel simpel maar is toch erg waardevol. Als je dit vaker doet merk je dat het richten en slaan veel beter gaat. Het is ook belangrijk om te blijven oefenen met putten. Als je alle facetten onder controle hebt zal je merken dat je daardoor betere resultaten behaald met wedstrijden.

Tip 2: Ga op golfles

Wilt u uw techniek verbeteren met golfen en tips krijgen van een echt pro? Dan is het erg verstandig om op golfles te gaan! Op deze manier kan een ervaren golfer u de juiste houding en techniek tips geven waardoor u uw skills kunt verbeteren. U kunt ervoor kiezen om op privéles te gaan, maar groepsles is ook aan te raden. Aangezien je dan in contact komt met andere golfers waar je wellicht ook weer van kunt leren, hoe leuk en leerzaam is dat! Dus kijk zeker bij de dichtbij zijde golfbaan van u wat de mogelijkheden zijn voor golfles.

Tip 3: Doe een goede warming-up

Daarnaast is het ook belangrijk dat je voor het golfen een goed warming-up doet. Vooral als je net begint met golfen is het erg verraderlijk om snel blessures te krijgen. U kunt last krijgen van verschillende blessures en bij golf is dat voornamelijk rug, hand en polsblessures, vooral als u in een korte periode veel gaat golfen. Luister daarom altijd naar tips van een professionals als ze u daar aanwijzingen overgeven. De tips zullen zullen u helpen minder snel blessures op te lopen.

Tips 4: Zorg voor een goede uitrusting

Als beginnende golfer is het erg belangrijk dat de uitrusting goed in orde is. Zorg bijvoorbeeld dat de clubs de juiste lengte hebben en dat u met de juiste ballen speelt. Speel namelijk niet met driving range ballen op de normale golfbaan omdat deze ballen normaal gesproken minder ver gaan. Bij elke golfbaan gelde strikte regels omtrent kleding, kijk daarom goed als je naar een onbekende baan gaat wat daar de kledingvoorschriften zijn. Zo dat u niet voor verrassing komt te staan bij een bezoek aan de golfbaan.

Nieuwsgierig naar de voordelen van elke seizoen? Klik hier!