Menu
Informatief / Redactie TIP

Hoe belangrijk is een golfclub nou echt?

Hoe belangrijk is een golfclub nou echt? Misschien vraagt u zich dit al jaren af en koopt u maar gewoon de eerste beste club die u ziet. Hier 3 redenen waarom het belangrijk is om een geschikte golfclub te bemachtigen!

TIP 1 – AFSTAND EN PRECISIE

Een goed gekozen club is kan u helpen om de bal nauwkeurig op de gewenste plek te krijgen. Een te lange club kan ervoor zorgen dat de bal verder schiet dat dat u gehoopt had, terwijl een korte club niet ver genoeg komt. Zorgen voor de perfecte afstelling per slag kan u per golfwedstrijd een hoop punten schelen. Drivers worden in dit geval gebruikt voor de wat langere afstanden, terwijl de wedges worden gebruikt voor de wat kortere afstanden op het speelveld.

TIP 2 – BALVLUCHT EN CONTROLE

Naast het juist raken van de bal maakt de bal op vooral de lange afstanden een enorme vlucht door. Een aantal factoren zorgen voor de verloop van de balvlucht, denk aan de weeromstandigheden. Daarnaast zijn er ook factoren waar de golfer zelf invloed op heeft om te zorgen voor de geslaagde vlucht. Ijzers zorgen namelijk voor een lagere balvlucht en meer spin. Dit is gunstig wanneer de golfer opzoek is naar precisie. Houten ballen zorgen er vaak voor dat de bal hoger komt en verder laat vliegen. Zijn er veel bomen aanwezig op de greens? Dan kan de ijzeren bal met een afwijking tegen de bomen aankomen, terwijl houten ballen er overheen vliegen. Het gebruik van de juiste club zorgt voor meer controle over de richting van de bal.

golfarrangement in Winterswijk

TIP 3 – COMFORT EN VERTROUWEN

Als golfer kunt u de beste club in handen hebben, die perfect aansluit bij u wensen om te zorgen voor een perfecte slag, maar zodra vertrouwen ontbreekt is deze club niks meer waard. Comfort en vertrouwen zijn een aantal onschatbare waardes in golf. Vertrouwen krijgt u door de juiste golfclub in handen te hebben. Zonder een goede golfclub geen vertrouwen en geen vertrouwen zonder een goede golfclub. De 2 waardes sluiten daarin goed op elkaar aan. De juiste club zorgt voor een bepalende slag, waarbij de juiste techniek eruit komt. Zorgen om de juiste golfclub nemen hier in af, omdat u die al in handen heeft. Vertrouwen leidt tot betere slagen. Aarzeling om een clubkeuze kan daarin in de weg zitten.

In het kort is de juiste clubkeuze van groot belang om de afstand, balvlucht, precisie, en het vertrouwen in je golfspel te optimaliseren. Het is daarom aan te raden om je clubs zorgvuldig te selecteren op basis van de specifieke omstandigheden op de baan en je eigen speelstijl. Professioneel advies van een golfprofessional kan je ook helpen om de juiste clubkeuzes te maken en je golfspel te verbeteren.

Moeite met het vinden van de juiste houding? Neem is een kijkje!