Menu
Informatief / Redactie TIP

Golf Door De Jaren Heen!

Golf heeft zich door de jaren heen steeds meer ontwikkeld. Zo heeft golf een enorme verandering doorgemaakt en kent de sport steeds meer deelnemers. Net als in andere sporten gaat er tegenwoordig veel geld om in de sport.

Golfclubs

Golf is ontstaan in Schotland, in de 15e eeuw. Destijds waren golfclubs niet ontwikkeld en bestonden de clubs uit houten stokken met houten ballen. De holes waren vaak natuurlijke gaten in het terrein. Door de jaren heen is golf enorm ontwikkeld.

In de 19e en 20 eeuw werden de Hickory clubs steeds populairder. De clubs hadden flexibele handvaten gemaakt van hickoryhout en ijzeren clubhoofden. De golfclubs werden later met de hand vervaardigd en waren het begin van de introductie van stalen schachten.

In 1930 werden de stalen golfclubs geïntroduceerd. Dit zorgde ervoor dat golfers meer consistentie en controle kregen in hun slagen.

Tegenwoordig zijn golfclubs zo gespecialiseerd en ontworpen om golfers te helpen hun prestaties te verbeteren. Denk hierbij aan gewicht en stijl. Zo wordt het voor golfers alleen maar aantrekkelijker om de sport te beoefenen.

Golfballen

U kunt het zich bijna niet voorstellen, maar golfers sloegen in de 14e eeuw tegen handgesneden houten golfballen aan. Latere werden de golfballen ontworpen van leer en gevuld meer veren. De overgang van gutta-percha ballen in de 19e eeuw en de uitvinding van de Haskell-bal in 1900 zorgen voor enorme stappen in de ontwikkeling van golf.

Tegenwoordig zijn golfballen zo ontworpen dat elke golfer optimaal kan presteren, gevarieerd van afstand en controle tot gevoel en spin.

Golfbanen

In de beginjaren ging men golfen op open grasvelden. Gemaakte uitdagingen waren er niet, dus moest men opzoek naar heuveltjes en dalletjes op een groen grasveld in de buurt. Het maken van gaten op het balletje in te tikken moest men ook zelf doen. Dit zorgde voor een beste uitdaging voor de golfers.

In de loop van de tijd begonnen mensen te beseffen dat golf interessanter en uitdagender kon worden door het aanpassen van de omgeving. Golfers begonnen bunkers, fairways en greens te maken. Hiermee was alleen het balletje naar voren slaan niet genoeg. Het werd steeds meer een strategische sport.

Tegenwoordig heeft elke golfbaan zijn eigen uitdagingen. De banen hebben verschillende vormen, hindernissen en moeilijke plekken om over na te denken. Ook zijn er tegenwoordig regels hoe de baan er uit moet zien, zoals afstand tussen holes. Dit soort extra toevoegingen zorgt ervoor dat golf populairder aan het worden is. De evolutie draagt hier aan bij en laat zien dat het spel toegankelijker en plezieriger is geworden voor mensen van alle niveaus.

Neem een kijkje tussen als onze golfarrangementen!