Menu
Drenthe / Redactie TIP

Relatiedag bij de Drentsche Golf & Country Club

Ciao tutti, buongiorno!

Afgelopen vrijdag was ik uitgenodigd door de Drentsche Golf & Country Club voor hun jaarlijkse relatiedag. Golfen was een bijzaak want tijdens onze golfronde werden we in een culinair zonnetje gezet. Het thema was Italië en we werden verwend met verschillende Italiaanse gerechten tijdens het golfen. Met hier en daar een regenbui was het weer helaas wat minder Italiaans, maar dat mocht de pret niet drukken!

Na een autorit van ongeveer anderhalf uur, kwam ik aan bij de Drentsche Golf & Country Club waar ik vriendelijk werd ontvangen door Cora en Patty. Op de driving range lagen de balletjes al klaar en konden we even inslaan. Iets voor 11:30 uur werd ik verwacht bij hole 1 van de rode lus. Hier was een gezellig terrasje opgezet geheel in de Italiaanse sferen. Ook stond er een koffiekar klaar met barista die ons verwelkomde met een koffie, cappuccino of espresso!

Onze tee-time was 11:30 uur. We speelden de spelvorm Texas Scramble en ik was ingedeeld bij Peter en René, het andere team in onze flight bestond uit Renate, Adrie en Bert. Vanaf het begin zat de sfeer er goed in en hadden we al snel door dat het golfen inderdaad een bijzaak was. Desalniettemin begon de eerste hole voortvarend met een Birdie, het vertrouwen zat er goed in. Vanaf Hole 2 begon het langzaamaan te regenen en toen bleek dat ons team voornamelijk bestond uit “mooi-weer golfers”… Hierna volgden namelijk twee afslagen die in het water belandden. Gelukkig was de eerste onderbreking in zicht! We speelden deze dag 12 holes en na elke 3 holes werd er een Italiaans gerecht geserveerd.

Na Hole 3 stond de eerste gang voor ons klaar. De timing kon niet beter want op dit moment kwam er zo waar een tropische stortbui over. Onder een afdakje konden we schuilen voor de regen en genieten van van het eerste Italiaanse gerechtje met een glaasje bubbels. Nadat de regen was weggetrokken liepen we verder. De golfbaan lag er uitstekend bij en iedereen in onze flight beleefde hier en daar een hoogtepunt met een mooi geslagen bal.

Tussen Hole 6 en 7 was een prachtig terrasje opgebouwd. Hier werden we wederom verwend, ditmaal met een grote “borrelplank”. Met broodjes, olijven, carpaccio, burrata, Italiaanse kazen en vleessoorten, kwamen we niks te kort. Iedereen leerde elkaar beter kennen en het werd steeds gezelliger. Het golfen werd daarentegen steeds minder, op Hole 9 moesten we helaas onze eerste Bogey opschrijven. Maar goed, “golfen was bijzaak” en na Hole 9 maakten we ons op voor het hoofdgerecht.

Terug op het terras bij Hole 1 konden we plaatsnemen voor het hoofdgerecht, deze bestond uit een vleesgerecht, risotto en asperges. Dit was voor mij het hoogtepunt van de dag: in goed gezelschap genieten van een culinair hoogstandje! Eenmaal voldaan, liepen we naar hole 10, er moest immers nog gegolfd worden…

Na een prachtige afslag van René op Hole 10 zat de moed er gelijk weer goed in. Dit was echter van korte duur, want we presteerden het als team om de tweede bal ale 3 compleet verkeerd te raken. Omdat de ene bal nog slechter was dan de ander, konden we er gelukkig hartelijk om lachen. We sloten de dag af met een eindscore van +1. Er zat een veel betere score in, maar dat zal iets te maken hebben met “mooi-weer golfers” en “golfen is een bijzaak”… Aan het einde van de 12 holes kwam de zon ook nog door en werden we opgehaald met een huifkar zodat we niet over straat hoefden terug te lopen.

Eenmaal terug op het terras bij Hole 1 stond er nog een dessert voor ons klaar. We hadden de keuze uit tiramisu en verschillende smaken ijs. Dit was de perfecte afsluiter van een heerlijke dag bij de Drentsche Golf & Country Club. De gehele dag was super georganiseerd, waarvoor hulde!

Cora, bedankt voor de uitnodiging. Ik heb de golfbaan op een unieke manier leren kennen en mogen genieten van culinaire hoogstandjes! René, Peter, Renate, Adrie en Bert bedankt voor de gezellige dag! Hopelijk tot een volgende keer!

~

Met vriendelijke groeten,
Sjors van der Meer
Recreatief.nl / Golfweekend.nl
Mail: sjors@golfweekend.nl
Tel: 088-5405830